Dagen startade med att klassen ”spårade” upp två skidspår på golfbanan inför morgondagens Almunge (OS) loppGemenskap, laganda, idrottsglädje, fair play och samarbete är grundtanken med OS och det är någonting som vi påminner varandra om varje dag nu i OS-tider.

Sedan tillbaka till skolan för att fylladepåerna i form av en minisemla.

Eftersom att det är tisdag så står det massage på schemat för samtliga elever. I dag var åk 1 och 2 i Uppsala för att njuta av allsångskonserten så det var ”bara” åk f och 3 som hade massage tillsammans.

Massagen startar med att den som ska massage sätter sig till rätta och hittar en skön sittställning. Den som ska ge massagen värmer upp händerna. Sedan trycker vi från axeln ner till armbågen. Fortsätter sedan ”likadant” varje gång så att alla ska veta var i massagen vi är.

Sista momentet är att låta lätt ”fingerregn” falla över ryggen. Efter det vi ska pratar man med sin massagekompis om hur det kändes.

Sedan smyger man iväg och äter lunch tillsammans med sin massagekompis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ur Lgr 11 Skolans uppdrag
Skolans arbete måste inriktas på att ge utrymme för olika kunskapsformer och att skapa ett lärande där dessa former balanseras och blir till en helhet.